polagra-food-2012.jpgW dniu 8 października br. Prezes KRIR Wiktor Szmulewicz oraz Dyrektor Biura KRIR Katarzyna Szczepaniak wzięli udział w uroczystym otwarciu największych w Europie Środkowo-Wschodniej targach dla branży horeca, a wśród nich największych targów branży spożywczej Polagra FOOD. W uroczystości wzięli udział przedstawiciele delegacji zagranicznych, ministrowie oraz przedstawiciele władz Poznania. Na targach Polagra Food prezentowane są m.in. produkty mleczarskie, mięsa i wyroby wędliniarskie.
 
 
 
 
Uroczystość otwarcia została połączona z galą nagród, podczas której wręczono ZŁOTE MEDALE Międzynarodowych Targów Poznańskich oraz statuetki ACANTHUS AUREUS.

Prezes KRIR oraz Dyrektor Biura KRIR uczestniczyli także w gali wręczania Nagród Polskiego Producenta Żywności organizowanego przez Stowarzyszenie im. Eugeniusza Kwiatkowskiego. Pozytywistyczna inicjatywa Stowarzyszenia poprzez nadawanie tytułów „Polski Producent Żywności”, promuje najlepsze polskie produkty żywnościowe oraz rodzimych producentów. O uzyskanie tytułu „Polski Producent Żywności” ubiega się corocznie ponad sto firm z całego kraju. W tym roku puchar Prezesa Krajowej Rady Izb Rolniczych otrzymał Piotr Borowski Prezes Spółdzielni Mleczarskiej Udziałowców w Strzałkowie - laureat „Polskiego Producenta Żywności”.

Międzynarodowym Targom Wyrobów Spożywczych Polagra Food towarzyszą Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych Polagra-Tech, Międzynarodowe Targi Gastronomii Polagra Gastro i Targi Smaki Regionów. Swoje ekspozycje mają również Targi Wyposażenia Hoteli Invest-Hotel oraz Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Logistyki Taropak. Na Polagra-Tech można obejrzeć maszyny dla piekarnictwa, cukiernictwa, przemysłu mleczarskiego czy spożywczego. W trakcie targów Polagra Gastro rozstrzygnięty został Kulinarny Puchar Polski.


Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w twojej przeglądarce.

 

Zrozumiałem
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com