Pozostałe

krusOd 1 marca 2015 r. kwoty świadczeń emerytalno-rentowych przysługujących do 28 lutego 2015 r. podlegają podwyższeniu – zgodnie z art. 6 i 7 ustawy z dnia 23 października 2014 r. o zmianie ustawy o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2014 r. poz. 1682) – wskaźnikiem waloryzacyjnym (wynikającym z ustawy z dnia 17 grudnia 1998 r. o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych) wynoszącym 100,68%, nie mniej niż o kwotę 36 zł. Oznacza to, że jeżeli kwota waloryzacji wyniesie mniej niż 36 zł, świadczenia podwyższa się poprzez dodanie kwoty 36 zł do kwoty świadczenia przysługującej w dniu 28 lutego 2015 r.

bpj logo blueW dniach 15-17 marca 2015 r. w Auli Kryształowej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie odbędzie się II Kongres "Bezpieczeństwo żywności - zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw", organizowany przez Biuro Promocji Jakości i Klaster SGGW, we współpracy z Międzynarodowym Centrum Łańcucha Żywnościowego i Sieci Badawczej (FoodNetCenter Bonn) przy Uniwersytecie w Bonn oraz interdyscyplinarnymi przedsiębiorstwami.

grunty2Rok 2014 okazał się kolejnym, kiedy ceny gruntów rolnych sprzedawanych przez Agencję Nieruchomości Rolnych rosły. Średnia cena 1 ha wyniosła 25 592 zł i w porównaniu ze średnią ceną za rok 2013 (21 813 zł za 1 ha) była wyższa o 17%.

traktorRealizując wniosek z XVI Posiedzenia Krajowej Rady Izb Rolniczych, które odbyło się w dniu 29 stycznia br. w Warszawie, Zarząd KRIR  w dniu 18 lutego 2015 r. zwrócił się do Prezesa ANR  kolejny raz w kwestii bezumownych użytkowników małych działek.

gruntyRealizując wniosek z XVI Posiedzenia Krajowej Rady Izb Rolniczych, które odbyło się w dniu 29 stycznia br., Zarząd KRIR zwrócił się do Ministra Rolnictwa i Rozowju Wsi w kwestii powołania zespołu koordynującego proces legislacyjny dwóch projektów ustawy o zmianie ustawy o ochronie gruntów rolnych i leśnych.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w twojej przeglądarce.

 

Zrozumiałem
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com